pondělí 25. srpna 2014

Magnetická paletka – eco-friendly domeček pro vaši dekorativku



Před rokem se začaly dramaticky tenčit původní zásoby Cosm´etiky, které jsem nakoupila spolu se značkou v roce 2012. Už bylo jasné, že nová výroba je v dohlednu, musím pořešit nové obaly. Rozhodla jsem se, že si obaly zařídím sama. Potřebovala jsem to mít pod kontrolou, všechny kroky, aby se konzultovaly přímo se mnou. Přeci jen, výroba obalů je dost komplikovaná a drahá záležitost.

Oslovila jsem několik výrobců papírových kulatých krabiček, abych zjistila situaci, ceny a dodací podmínky. Nechala jsem si vyrobit i vzorky. Nebyla jsem ale vůbec spokojená. Byly problémy s kvalitou provedení, nekvalitní tisk, dokonce jiné rozměry. Za vzorky se samozřejmě platilo. Výroba jedné malinké krabičky a poštovné k tomu se pohybovaly kolem 1000 Kč. Za to jsem obdržela krabičku, která měla být hluboká 7 mm, ale jaksi se sekli, měla 17 mm. Místo laminovaného papíru ji potáhli běžným papírem. Tisk úplně odjížděl, logo nebylo vycentrované. Při reklamaci mi řekli, že to je jenom vzorek a pokud si objednám alespoň 6000 ks, tak se budou víc snažit. Moji důvěru si zrovna nezískali.

Když už se situace zdála neřešitelná, vyrobit něco kulatého tvaru a požadovaných rozměrů je asi opravdu velký problém, začala jsem hledat další možnosti. Co takhle paletky? To jsou obaly velmi luxusní. Nemyslím ty paletky, ve kterých jsou už naskládané a nalepené náplně, a zákaznice k výrobku, který chce, dostane vždy bonus, který nechce, a obvykle ani nespotřebuje. Nemyslím ty, které se po vypotřebování vyhodí, a pokaždé vzniká odpad v podobě plastu a zrcátka. Nechci něco na jedno použití. Co takhle magnetické paletky? Velmi variabilní. Jedna americká firma takové už prodává. S plastovým okénkem a černým magnetickým dnem. Věděla bych, jak je vylepšit. Dno bude barevné, aby ladilo s paletkou. A když oni mají plastové okénko, tak já budu mít zrcátko. Žena totiž potřebuje zrcátko.

Tomu nebudete věřit, ale výrobce takových paletek je na světě jen jeden. A ten to zakázkově vyrábí pro všechny. Včetně Američanů a všech ostatních výrobců, kteří to ve skutečnosti pouze přeprodávají.

Z toho důvodu je dost těžké si výrobu takové paletky nechat zadat. Musíte si stoupnout do řady a čekat. Jako malý odběratel čekáte celé měsíce, než se vyřídí větší zakázky. Taková je realita. Potom musíte vyřešit výběr materiálu, udělat grafiku podle jejich šablony, vybrat druh tisku a zvolit ještě pár dalších věcí nutných pro realizaci. Věcí, o kterých jste doposud ani nevěděli, že existují. A teď je musíte vyřešit. Samozřejmě zaplatit předem. Pokud to pokazí, udělají špatně rozměry, něco špatně natisknou, tak budu mít jenom hodně velké množství hezkých krabiček se zrcátkem.  

                                                     Papírové paletky mají magnetické dno

Výsledek ale stojí za to úsilí. Uzavíratelná papírová paletka s barevným magnetickým dnem a se zrcátkem. A vnitřními rozměry magnetického dna 7,8x5 cm. Původní modrozelenou barvu značky jsem nahradila svěží zelenou. Náplně do paletky se prodávají zvlášť v ekonomických papírových obálkách s plastovým okénkem. Už nejsou žádné sekundární obaly, které se rovnou vyhodí do koše. Ale výrobci se jich nevzdají s mylnou myšlenkou, že sekundární obal je zkrátka přidaná hodnota. Zákaznice je údajně vyžadují a mají dojem, že za svoje peníze dostaly něco, co můžou rovnou vyhodit. Plýtvání je přeci známkou nadstandardní životní úrovně. Nebo ne? Ale no tak. Už jsme snad někde jinde. Papírové obálky představují minimum odpadu. Po vyndání náplně je možné plastové okénko od papíru jednoduše odtrhnout a každou část zrecyklovat zvlášť. Magnetické paletky jsou papírové, přesto velmi odolné, vrchní vrstva je laminovaná a paletku můžete s klidem otřít vlhkým hadříkem. Zvolit si do ní můžete až čtyři stíny podle vlastního výběru. V blízké době i kombinaci dvou pudrů, pudru a tvářenky, případně pudru a dvou stínů. Paletku ale můžete použít na jakoukoli svoji oblíbenou dekorativku. Máme tu eco-friendly řešení, které bude sloužit roky.    

Michaela  

1 komentář:

  1. Moc krásný obal!!! Fakt že jo a vážím si té snahy, aby to bylo hezké a funkční. Taky se snažím recyklovat, co se dá, takže stín Cosm´etika mám vložený do pouzdýrka od vypotřebovaného pudru. Bohužel bez magnetu, ale i to už řeším - našla jsem dětskou magnetickou tabuli s fixou, děti jsou už velký a tak tabuli snad postrádat nebudou, tak snad se mi podaří ji rozstříhat :)

    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat