úterý 7. června 2016

BB krém – instantní čistá a omlazená pleť v lahvičce

BB krém – instantní čistá a omlazená pleť v lahvičce

Protože jsem po nasazení bezlepkové diety pociťovala dramatické zhoršení stavu pleti, akné a podkožní boláčky, jako první krok byl před lety přechod od chemické kosmetiky k čistě přírodní. Přírodní péči jsem používala už dlouho, od střední školy, chemický makeup však přetrvával. Zčásti proto, že výběr na trhu nebyl a stále není uspokojivý, zčásti proto, že jsem věřila, že stačí přírodní péče, protože dekorativní kosmetika se večer smývá. Díky tomu, že moje tělo začalo na BL stravě reagovat velmi citlivě, jsem dokázala přesně identifikovat, co mi na pleti nedělá dobře. Až poté, co jsem začala pracovat pro Cosm´etiku jsem začala pomalu přecházet i na rostlinnou stravu. Nejprve mi dělalo potíže odstranit oblíbené potraviny a vzdát se návyku na chuť pochoutek, které jsem měla tak ráda. Mnoho změn, které provázely mé tělo a stavování a které byly nutné ze zdravotního hlediska, mi však změnu chuťových preferencí a návyků v kuchyni usnadnily. Teď jsem vděčná, že se mi podařilo se trvale vzdát mléka – jedna z příčin špatné pleti je díky zahlenění a naleptání střev většinou právě mléko.

Mimo stravy jsem ale měnila i značky péče o pleť a tělo, byť byly již tehdy přírodní. Začaly mi vadit některé látky ve složení…

Jednou z těchto látek je nyní glycerín. Oblíbená přísada milionu přírodních krémů a čisticích masek na pleť! Na prvních místech ve složení často u přírodních značek nalezneme alkohol, u drahých i levných. Co mi zaručeně zvládne napáchat paseku na obličeji je nyní i vícesložkový produkt. Bohužel i luxusní přírodní makeup, pokud má mnoho ingrediencí, které se vzájemně ruší, udělá akné spolehlivě jako obyčejný makeup z drogérie. Cosm´etika BB jsou zařazené do nabídky od prosince 2015. Po dvouměsíčním testování složení jsme si byly jisté, že budou to pravé do nabídky.



BB krém není ani makeup, ani tónovací krém. Je dokonalým kompromisem mezi výživným krémem a makeupem. Nevytváří matný ani hutný vzhled, typický pro krycí produkty. Nefunguje na bázi hutného a ucpávacího mastku, ale vytváří mírně lesklý, modelkovský vzhled pleti z titulků módních časopisů. S BB krémem nepotřebujete krytí. Pro kompletní pěstěný vzhled stačí přepudrovat hydratujícím pudrem Cosm´etika a líčení vydrží celý den. Pleť je navíc chráněná před slunečním zářením díky obsahu minerálů, které fungují jako zrcadlo a jemně rozptylují sluneční paprsky. A proč je v nabídce jen jeden univerzální odstín? Ve složení naleznete mikrokrystalickou celulózu – ta umí reagovat na zapracovávání do pleti. Krém tak nejprve lehce zbělá a po chvíli se začne adaptovat na váš přirozený barevný tón. Funguje tak spolehlivě pro středoevropský barevný typ v zimě i v létě.
Jednou z inovací, které Cosm´etika neustále prodělává, je přidání stříbra jako konzervantu místo kyseliny dehydrooctové a benzoové, které patří mezi potravinářské konzervanty. Stříbro je aktivní ingrediencí, což znamená, že je v produktu nejen pro specifickou funkci (konzervování, tedy přidané navíc), ale má svoje účinky pro pleť. Stříbro zaručuje, že je pleť po celý den v čistotě, desinfikuje póry a zabraňuje nečistotám, bakteriím a dalším choroboplodným mikroorganismům zanést pleť obličeje. Proto při pravidelném používání mám pleť dokonale vyhlazenou a bez akné, které mne trápí při hormonálních změnách před menstruací nebo ve stresu.



BB krém by neměl být matný, cítit při reakci se slunečním zářením (opalovákový zápach), měl by mít konzistenci balzámu a nahrazovat denní krém. BB krém by se měl dát volně vrstvit. Pro požadované zesílené krytí nebo pro větší výživu, kterou může čas od času suchá pokožka potřebovat. BB krém by měl pleť vyhlazovat a vytvářet vzhled svěží a mladé pleti - pro vzhled pokožky 16 leté dívky, což je věk, který mi s BB krémem lidé tipují, je ve složení jojobový olej. Jojobový olej vlastně není olej, ale vosk. Svým složením je velmi podobný kožnímu mazu a tak je velmi dobře přijímán pokožkou, která je po použití vyživená. Znáte ten pocit, kdy je vaše pleť dokonale pěstěná, barevně sjednocená a cítí se fajn? Já již načínám třetí lahvičku.

*: jednotlivé složky jsou v bio kvalitě a pocházejí z ekologického udržitelného zemědělství.  



Verča

Žádné komentáře:

Okomentovat