středa 11. ledna 2017

Oční stíny mají nový obal

Dobrý den a šťastný nový rok.

Pro mě je to už sedmý rok s Cosm´etikou. Za ty roky prošla značným vývojem. Designově, ideově. Neustále se vyvíjí, jak se mění okolnosti i doba.  Na začátku to byla cizí značka, po letech je to něco, co je naše a co si můžeme zcela ovlivňovat. 

Vyrobit novou kategorii výrobků trvá od první myšlenky po moment, kdy si výrobek koupíte v obchodě, asi tak čtyři měsíce až rok. To neplatí jen pro dekorativku, ale pro kosmetiku všeobecně. A to v případě ideálního zázemí. Týká se to i situací, kdy se mění design na již existujících výrobcích nebo něco zásadního, nová licence, certifikace nebo další větší věci. 

Proces začíná vždy tím, že si řeknu, že mám náladu udělat něco nového. Případně něco, co už máme a funguje to, bych ráda navlékla do nového kabátku. Jako třeba… oční stíny. Ty už si to vážně zasloužily. Jak se tedy vyvíjela jejich podoba.

V roce 2011 byly, stejně jako všechny produkty Cosm´etika, v kulatých papírových krabičkách. Vzpomínám si, když jsem tenhle druh obalu viděla poprvé. Dnes už to není vůbec neobvyklé. Takto zabalených je několik dalších značek. Ale tenkrát to bylo vážně něco. Neskutečně roztomilé, inovativní, geniální. V podstatě se jednalo o nízký papírový tubusek s potiskem a všemi náležitostmi kosmetického obalu. 

Jak šel čas - kulatá krabička (2011), obálka (2013), hranatá krabička (2017).

Když jsem se stala majitelkou značky, tak jsem na papírové obaly nezanevřela. Ony roztomilé papírové krabičky měly ještě sekundární obaly. Moc obalů, moc odpadu. Zbytečné. Chtěla jsem něco víc eko, přestože mi obchodníci / odběratelé radili, abych obal takto nechala. Zákaznici to prý přinese pocit luxusu, když přijde domů a hned jeden obal vyhodí. Protože plýtvání  = luxus. Hm hm hm. To snad ne. Takže jsem hledala, jak to vyřešit a stíny dostaly papírové obálky. Původní myšlenka byla, že náplně si zákaznice z obálky přendá do magnetické paletky. Což se osvědčilo a děláme to tak dodnes. Více než tři roky. Zároveň jsem ale chtěla pro zákaznice více možností. Tedy aby stín měl obal, který je otvíratelný, uzavíratelný a dovoluje stín použít samostatně i bez paletky. Ale možnost paletky aby zůstala. Pudry a tvářenky takové obaly už mají. Tak proč ne stíny. 

Oblíbená kolekce stínů v nových obalech.
Obaly na stíny jsou nově téměř totožné s pudrovými a tvářenkovými. Liší se pouze velikostí - jsou o trošku menší. Zámeček je na gumičku, která se přetáhne přes zadní, spodní část obalu.

Vlevo pudr, vpravo stíny.
Obrovskou výhodou těchto obalů je to, že v kabelce, případně v kosmetické taštičce doma na poličce, zaberou jen opravdu málo místa, jsou velmi lehké a po vypotřebování s trochou snahy jdou rozložit na základní komponenty a vyhodit do správných odpadkových košů.

Ještě stále se setkávám s lidmi, kteří tvrdí, že balit kosmetiku do papíru není luxusní a že to vypadá lacině. A to jsou kosmetické papírové obaly na (našem) světě už téměř dekádu. A já říkám, že čím víc budeme používat obnovitelných zdrojů, všeobecně, tím líp a někde se začít musí. My už jsme začali.

Michaela

Žádné komentáře:

Okomentovat