úterý 14. února 2017

Hnědá barva na vlasy, kterou budete milovat



U přírodních barev na vlasy je nejprodávanějším odstínem hnědá. A nejčastější požadavek, aby to byla taková hnědá, co je vhodná pro letní typ. Tedy ne zrz. A také ne do vínova. Musí krýt šediny do té míry, aby nebyly šedivé. Odlišný odstín od nešedin se toleruje.

Z kolekce Cosmetikabio je trojice úspěšných hnědých.
1. Copper brown – hnědá s měděnou jiskrou. Tenhle odstín má šťávu. Pokud vám nevadí ten měděný odlesk, tak tohle je paráda. 
       2. Dark brown – velmi prodávaný odstín. Dlouhodobě se jeho prodeje a zároveň oblíbenost drží na úplné špičce. Není mu asi co vytknout.
         3. Fanfáry prosím – odstín brown. Tenhle je můj nejoblíbenější. Z hnědých i z celé kolekce. Není tmavý. Tak akorát. 
Odstín brown na skutečných vlasech. Od bílých, přes hnědé, až po černé.


Jako u všech přírodních barev, i zde záleží na původní barvě vašich vlasů, pokud hovoříme o pigmentovaných, nešedivých,  vlasech. Jestli jsou vaše vlasy tmavě hnědé, jako ty moje, tak po obarvení tímhle skvělým odstínem - brown - získají kávovo-čokoládovou barvu. Šediny barví do takové, která je na rozhraní mezi tmavě blond a světle hnědou. Výborně drží. Nebarví krk. Skvělý výsledek na první pokus. Obrovská výhoda, nedělá zlaté odlesky, ani na sluníčku. Dřív jsem používala odstín golden blond. Ale u toho mi vadilo, že mi ty jemňoučké vlásky u obličeje barvil do zářivé zlaté. 

S hnědou barvou přicházejí dotazy na dvoufázové barvení. Jedná se o podklad hennou, ale funguje jakýkoli červený odstín, který má ve složení převážně hennu.

Henna drží dobře, barví rychle a je stabilní. U indiga je to horší. I to nejkvalitnější indigo nemá pozitivní vlastnosti henny. A tím, že hnědá je směs indiga a henny a to doplňují další rostliny, hnědá barva je trochu komplikovanější.
Dvoufázové barvení hennou a dark brown.


Výhoda dvoufázového barvení, tedy podkladu henny a následně hnědé – budete mít pravděpodobně sjednocenou barvu vlasů, šedin i nešedin. Nevýhoda – vlasy budou trochu tmavší, při vymývání může henna vykukovat, odstín se postupně během několika měsíců může stát trochu červenějším, než byl na začátku. Zákaznicím i zákazníkům radím, aby se spíše snažili hnědou navrstvit. Po více jak jedné vrstvě získají stabilnější barvu, sytější odstín a vyhnou se té červené.

Barvu doporučuji rozmíchat ve vodě. Vím, že existují recepty, kdy se míchá v kávě, čaji, různě se přidávají olejíčky. Ale mně tohle prostě nikdy nefungovalo. Nevšimla jsem si, že by káva měla vliv na výslednou barvu, že by dokázala upravit odstín nebo by přidala na intenzitě. Pokud máte, moje milé zákaznice a milí zákazníci, jiné zkušenosti, budu ráda, když napíšete.

Michaela

Žádné komentáře:

Okomentovat