pátek 31. března 2017

2 týdny potřebuje konjak, aby z něj byla čisticí houbička



Konjaková houbička
…je asi tak jediná věc, kterou se dokážete odlíčit bez použití čisticího mlíčka nebo gelu. 

Na trhu najdete různě barevné konjakové houbičky. Píše se o nich, že tahle je s černým uhlím, tahle je se zeleným čajem, tamta s francouzským jílem. Ale… Ve složení je často jen 100 % konjak. To je takové divné. Nebo ne?

Pravdou je, že barevné houbičky jsou v naprosté většině barvené. A to i ty s poetickými názvy, kdy si výrobce skutečně vyhrál. Pokud by se jednalo o přidání jílu nebo uhlí do složení, toto by muselo být uvedeno na obalu ve složení houbičky.

Jak tedy vybrat skutečně přírodní houbičku?

Je vždy bílá, až nepatrně krémová. Je to tím, že konjaková mouka, ze které se houbička vyrábí, je také bílá. Je to stejná mouka, ze které si ve zdravé výživě koupíte nízkokalorické nudle. Pozor na ty sněhově bílé, až zářivé, ty mohou být bělené a bělidla mohou v houbičce zůstat jako rezidua. Když natrefíte na jinou barvu, vždy pečlivě čtěte složení, zda slíbený jíl, uhlí, nebo cokoli jiného, co výrobce deklaruje, že určuje barvu houbičky, najdete na seznamu ingrediencí. 

Jak se taková houbička vyrábí?  A proč se tváří jako pemza?

Protože je to sušený konjakový pudink. Konjaková mouka se smíchá s vodou a peče se ve formičkách, následně se prudce zchladí a suší. Celý proces trvá bezmála dva týdny. Proto se setkáte s houbičkami různých tvarů. Záleží na použití formy, ve které se houbička pekla. 
Naše konjakové houbičky jsou nebělené a nebarvené.
 
Před použitím namočte houbičku do vody. Za minutku se promění v mazlivou po pleti klouzavou věcičku, která efektivně vyčistí pleť, nahradí i velmi jemný peeling. Můžete ji použít při odličování, s čisticím gelem nebo bez něj. Což je obrovská výhoda pro ty s citlivou pletí. Jestli neholdujete voděodolnému makeupu, nepotřebujete žádné odličovadlo. Namočená houbička si s tím hravě poradí sama. Využijete ji i při smývání pleťové masky. Jen ji pak důkladněji propláchněte. Houbička je opatřena provázkem. Je vhodné ji po použití pověsit, aby řádně proschla. Houbičku každých pár měsíců vyměňte za novou. A tu použitou dejte třeba na kompost.

Proč si raději budu čistit obličej konjakovou houbičkou než mořskou houbou?

Jednoduše proto, že konjaková houbička je rostlinného původu. Tedy veganská. Zdroj je snadno obnovitelný. Rostliny, ze kterých se houbičky vyrábějí, lze pěstovat. Mořské houby jsou živočichové a sklízejí se. Některé mořské houby jsou v přírodě tak vzácné, že se smějí sklízet jen jednou za několik let. Jejich úbytek se tak obtížně vyrovnává. Když pominu toto etické hledisko, u konjakové houbičky se vám nestane, že by byla po pár použitích potrhaná na kusy.

Michaela

Žádné komentáře:

Okomentovat