středa 8. října 2014

Bílá, hnědá, tmavě šedá? Jednoznačně must have!



Nejprodávanějšími očními stíny jsou u nás jednoznačně matná fialová a matná hnědá. Je to dáno odstíny pleti. V naší, české, kotlině relativně světlými. A také tím, že české ženy jsou všeobecně velmi opatrné, co se týká nápadného líčení.

Když jsem před bezmála třemi roky začala prodávat výrobky Cosm´etika, připadlo mi, že tam jsou divné barvy očních stínů. Očividně ne úplně vhodné pro českou zákaznici. Bylo dost perleťových. Taková zvláštní bordó, stříbrná, zelená. A jedna úplně šílená, modrá. Ku podivu, perleťová modrá v odstínu ocelová modř byla u zákaznic oblíbená. I když jejich první setkání s ní bylo vždycky nejprve rozporuplné. Byly dost překvapené, že intenzita modré je až taková. Stín stačilo ťuknout a už jste ho nesundaly. Obzvláště ne v prostředí veletrhu, kde si ho zákaznice chtěla jen vyzkoušet třeba do vnějšího koutku oka. Nejednou se stalo, že si raději dobarvila i druhé oko, protože stín nešel bez pořádného odličovače dolů.

Při výběru barev do nové kolekce jsem zvolila i tuto modrou. Něco se ale postupem času ohledně potřeb zákaznic změnilo a o modrou není už takový zájem, jaký byl. Její místo v oblíbenosti nahradil jiný výrazný odstín. Candy pink. Tato tmavší růžová v odstínu cukrovinek určitě brzy dostane vlastní článek na našem blogu.

Moje základní výbavička pro líčení očí. Bílá, hnědá, tmavě šedá a nejoblíbenější matt violet. Plus odstíny candy pink a steel blue.
Bílá.
Bílý stín byl i v původní kolekci Cosm´etika. Ale byl perleťový, v nové kolekci je matný. Jedna vizážistka mi před lety řekla, že bílá je dobrá leda tak pro nevěsty. Dnes už vím, že to nebyla moc dobrá vizážistka. Bílý stín je dobrý pro všechny. Jen se s ním musí opatrně. Stíny nanáším štětcem. Někdo se raději maluje prsty. Mně ale připadne, že si stín s vyšší pravděpodobností omylem máznu někam jinam, než jsem původně zamýšlela. Takže štětec vede. Na bílý stín používám Cosm´etika štětec č. 3. Štětec před aplikací stínu oklepnu, aby stínu nebylo moc a já nevypadala jako klaun. Aplikuju na pohyblivou část víčka od vnitřního koutku a roztírám směrem k obočí, šikmo nahoru. Stejně zopakuju na oblouk těsně pod obočím. Tím docílím větší intenzity nalíčení na vystupujících místech. Bílý stín se také hodí pouze na zvýraznění vnitřního koutku oka, když se líčíte jinými barvami.

Hnědá.
Hnědý stín v odstínu matná kaštanová je v kolekci nový. Dříve byla hnědá v odstínu matná čokoládová.  Kaštanový je vhodný na dokreslení očního oblouku. A naprosto nepostradatelný pro zvýraznění obočí. Standardně jsou na obočí doporučované tužky. Ty jsou obvykle světlejší než hnědé tužky na oči. To aby nedošlo k výrazu čarodějnice po použití moc tmavé tužky. Obočí můžete ještě lépe dokreslit světle hnědým stínem a zkoseným štětcem – č. 05. Na změření obočí použijte štětec. Ve vnitřním koutku by mělo obočí končit svisle s nosem. Stříšku volte podle zorniček. Ve vnějším koutku si konec obočí naměřte podle konce oka. Konec obočí by měl být na spojnici nosu a vnějšího koutku oka. Zároveň jsem ale pro to, aby žena respektovala svůj přirozený tvar obočí. Nejsme všechny stejné a přirozenější vždy vypadá lépe. Sama špatně snáším, když si mě nějaká kosmetička/vizážistka snaží (ač naštěstí neúspěšně) v dobré vůli vzít do parády, protože si nemůže pomoct.   

Tmavě šedá.
Tmavě šedá, odstín téměř do černa, je pro stínování oka na mě moc tmavý. Nejdříve jsem pro něj osobně neměla žádné využití. Nikdy jsem ani nepoužívala tužky na oči. Připadne mi, že líčení s použitím tužky působí dost tvrdě. Nějaké rozmazávání tužky pro moji citlivou pleť není. Je to takové odírání. Tekuté linky mi vyloženě nesluší. Ale tento tmavě šedý stín dokáže vytvořit perfektní linku. Používám k tomu štětec č. 05 a aplikuju přímo ke kořínkům řas. Po nalíčení řas řasenkou se stín schová, ale zároveň oko krásně, ač ne přehnaně nápadně, zvýrazní.

Fialová.
V mojí Cosm´etika paletce momentálně nechybí fialová v odstínu matt violet. Povedený odstín, ve kterém se ukrývá i trochu růžové. Ideální barva pro studené letní typy, kterým jsem i já. Stín aplikuji od vnějšího koutku oka směrem ke středu až k zorničce a také vykreslím oční oblouk. Cosm´etika oční stíny jsou dostatečně pigmentované a kvalitní, aby mi nalíčení vydrželo až do večera, aniž by se slévaly do vrásek nebo se prostě někam během dne vytratily.

A co vy? Jaké jsou vaše must have při líčení očí? 

Michaela

3 komentáře:

  1. a mně se ta stará modrá líbila... tedy doufám, že mluvíme o té samé. taková ocelově trošku došeda modrá, hodně pigmentovaná, ale odstínem v podstatě docela tlumená, nesvítila, jen byla prostě tmavší. zároveň to nebyla úplně klasicky modrá, ale dost šmrcnutá právě šedivou do ocelové. moc hezká byla. a bohužel ji už doma nemám a na tyto nové varianty jsem ještě nikde nenarazila... nebudou (nebo možná už jsou?) někdy v BIOOO?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, určitě mluvíme o té samé modré. Skladem je v e-shopu. A od listopadu Cosm´etiku opět najdete v plném rozsahu v Biooo. Michaela

      Vymazat
    2. jé děkuji, tak to já si někdy v listopadu zajdu do biooo!

      Vymazat