sobota 21. listopadu 2015

Nejčastější hennové mýty - 2. část

6. mýtus – před barvením si musím/nesmím umýt vlasy
Pravdou je, že… Brzy sami zjistíte, jaký postup vám nejvíce vyhovuje. Někdo barví suché neumyté vlasy, někdo jen vlasy navlhčí, někdo preferuje umytí šamponem. Když vlasy navlhčíte, budete mít trochu menší spotřebu barvy a barva se na vlasech bude lépe… jak bych to řekla… distribuovat. Pokud volíte mytí šamponem, vybírejte raději ten, s menším podílem olejů. Takový, který spíše umyje, než ošetří.

7. mýtus – teploměr, ten nutně potřebuju

Pravdou je, že… ideální teplota vody nebo tekutiny, ve které barvu rozmícháváte, je 50-60 stupňů. Při vyšší teplotě se ničí indigová složka a barva půjde více do červena. Voda by ideálně měla být tak teplá, abyste v ní udrželi ruku. Teploměr si pořiďte pouze, pokud chcete.

8. mýtus – barva se musí před barvením nechat odstát, čím dýl, tím líp a nejlíp přes noc

Pravdou je, že… Když se barvíte přírodní barvou vícesložkovou, zejména s obsahem indiga, ale i dalších rostlinných složek, barva začne fungovat okamžitě po smíchání s vodou. Indigo degraduje nejrychleji. Čím déle necháte barvu odstát, tím spíš v ní podpoříte červený odstín. V každém případě, ani u kvalitní henny není nutné před aplikací čekat, funguje okamžitě. 

9. mýtus – přírodní barvu musím mít na hlavě celou noc

Pravdou je, že… Kvalitní barva obarví za 1-2 hodiny. Přičemž platí, že červená barví rychleji, hnědou musíte na vlasech nechat déle. Ale červená nebo hnědá… ani jednu nemusíte mít na vlasech 12 hodin. To je přeci otročina. Leda že to pojímáte jako wellness a je to součástí vašeho zkrášlovacího rituálu. Ano, konvenční barvě se to z hlediska časových úspor nevyrovná. Tam stačí 20-30 minut. Ale mimo jiného, přírodní barvení je skvělý způsob, jak si najít chvilku na sebe a zkrátka se zastavit a dvě hodinky odpočívat.

10. mýtus – henna ucpává odpad při umývání vlasů

Pravdou je, že… Když si umýváte vlasy po barvení, nikdy vám z vlasů nespadne hrouda, co by si to zamířila rovnou do odpadu a ten zcela zabetonovala. Barva odchází s vodou postupně a je dobré při sprchování jednou rukou vlasy mechanicky oddělovat od sebe a mytí trochu pomoct.
Cosmetikabio barvy na vlasy obarví během 1-2 hodin.

Máte také nějaké oblíbené hennové mýty? Napište nám je, díky.
Michaela

Žádné komentáře:

Okomentovat